CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

onsdag 4. februar 2009

Dear Mr. President


Denne oppgaven var ganske krevende. Hvilken sang skal jeg velge, skal den ha Norsk tekst eller skal innholdet telle mest? Jeg brukte litt tid på å finne en sang jeg mener at har en interessant tekst. Jeg kom frem til en sang som basserer seg på USAs tidligere president George W Bush.


"Dear Mr. President" , Pink (Indigo girls)


Jeg valgte denne sangen fordi jeg ble positivt overrasket. Jeg synes at artisten vanligvis har sanger uten mening, men denne sangen hadde en mening. Hun viser at hun kan uttrykke sine politiske meninger gjennom sang. Jeg er helt sikker på at hun ikke er den eneste med denne meningen, men at hun delte den med resten av verden viser at hun er en person for seg selv. Hun tar opp et aktuelt tema og viser at hun faktisk bryr seg. Sangen kom i forbindelse med hennes fjerde album. Det ble ikke gitt ut noen singelverson av denne sangen, fordi Pink mente at sangen har en for viktig betydning til at den skulle blir et offentlig stunt. Hun sier også at det er den mest seriøse sangen hun noen gang har skrevet.


Teksten handler om George W Bush, og artisten Pink sine meninger om han. For det meste er det politiske meninger det dreier seg om. For å ta et eksempel snakker hun om Bush og krig, homofili og hjemløshet. Sangen er flyt med masse spørsmål til Bush. Sangen omhandler et veldig seriøst tema, og dermed blir musikken seriøs også.


Teksten som Pink har skrevet, sammen med en mann kalt Billy Mann er definitivt handlingsorientert. Hun er seriøs og direkte. Hun framhever sin egen holdning til Bush sin politikk og stiller spørsmål ved en rekke avgjørelser han har tatt. Hun viser at hun er politisk engasjert og at hun har en egen mening. Hun er et lysende eksempel på at musikk er nyttig for samfunnet. Debatter ble satt i gang og sangen ble fort en såkalt "hit" rundtom i verden. Den lå lenge øvert på topplistene i land som Tyskland, Belgia, Storbritannia og også i Norge.


Da sangen ble gitt (i 2006 i forbindelse med platen "I'm not dead") ut var Bush fortsatt president i USA. Mange mennesker var mot han, men mange holdt også med han.


Sitater fra sangen:
"How do you sleep when the rest of us cry?"
"And what kind of father might hate his own daughter if she were gay?"
"Let me tell you 'bout hardwork. Rebuilding you house after the bombs took them away"


Det sier seg selv at denne teksten er sterk. Hun viste med denne sangen, en ny side av seg selv. Hun er en artist som er villig til å stå fram, og få fram sin mening. Hun er et forbilde for mange Amerikanere.


Pink har brukt mye spørsmål for å få fram teksten på riktig måte. Hun gjemmer ikke ordene, hun sier det hun mener, rett ut. det er god flyt mellom musikk og tekst. Melodien er enkel, noe som gjør at teksten står bedre fram.

0 kommentarer: