CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

fredag 31. oktober 2008

"Kunnskap gir superkrefter"


OD-Dagen er et nødvendig prosjekt både for ungdommen som deltar på det og for menneskene som mottar pengene. Dette året gikk pengene til jenter i Bangladesh. Pengene skulle hjelpe unge jenter til å delta på et to år langt kurs som skal lære jentene å lese og skrive. Skolen/kurset er kaldt Shonglab. I tillegg får de informasjon om prevensjon. Dette er et utrolig nødvendig tiltak for jentene, i og med at det er mennene som er sjefer i Bangladesh. De er ikke kommet så langt når det gjelder likestilling mellom kjønn, så det er mennene som jobber, mens damene må være hjemme å rydde å passe på barn. Hverdagen til Norsk ungdom består av å gå på skolen, gjøre lekser, være med venner, og være med på fritidsaktiviteter. I Bangladesh går ikke jenter på skolen, de må hjelpe til hjemme. Fritidsaktiviteter kommer ann på hva de gjør ut av tilværelsen. Så for å si det sånn for ungdom i Norge det meste servert på gullfat. En annen ting er at det er mange barn som ikke får nok mat fordi familiene ikke har råd. Her i Norge har vi mat nok til mange flere barn. Bare tenk på all den maten vi kaster! Det er ikke lite mat en familie kaster i løpet av ett år. 


For meg er det godt å tenke på at jeg får muligeten til å hjelpe andre mennesker,når jeg har det så bra i forhold til dem.
 

1 kommentarer:

LK sa...

Det er jo egentlig ganske utrolig at 300 kroner kan gjøre så stor forskjell for et annet menneske. Fint å se at dere engasjerer dere i aksjonen!