CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

fredag 10. oktober 2008

Blogg, bra eller dårlig

Det er veldig positivt at lærerne engasjerer seg sånne ting som blogger. Det er viktig at elever som ikke er så aktive i timen, kan vise hva de kan på andre måter. Det samme gjelder egentlig for alle. I en blogg kan du skrive hva DU mener. For mange, er det lettere å skrive om temaer som de interesserer seg for, eller kan mye om. Det er lettere å konsentrere seg om å skrive bra, hvis du skriver om noe som du har en egen mening om.

Det er mange som mener at Norsk er et kjedelig fag, men man kan også si at det er blandt de viktigste. Det er et viktig fag som vi har mye bruk for hver dag. Selv om de fleste ungdommer som bor i Norge idag snakker norsk, er det ikke mange av dem som kan skrive perfekt norsk. Det er viktig for videre karriere at man kan skrive godt norsk, nesten uansett hva du skal bli. Derfor er det viktig at man i timene jobber med å utvikle seg når det gjelder gramatikk. En annen viktig ting er at man skal kunne formulere seg riktig uansett om du snakker med venner, familie eller er på jobbintervju. Blant ungdom, men også voksne er banning et utbredt ordbruk. For noen dager siden så jeg en artikkel som gikk på dette med banning. Der stod det at banning er ord som man bruker ofte fordi man har et dårlig ordforråd.

I våre norsktimer er det god variasjon mellom temaene. Vi har en dag i uken som vi bare har norsk. Jeg mener at det er utrolig mye bedre å konsentrere seg om et fag per dag fordi da kan man gå dypere inn i temaet. Hvis man har for eksempel en time Norsk 4 ganger i uken, blir det ofte ikke nok tid til å gå gjennom et nytt tema. Man kan gå dypere inn i dagens tema og fokusere kun på dette. Norsk er ikke et av de fagene jeg liker best, helle ikke Nynorsk, men jeg har nå etter hvert forstått at det er like viktig som de andre fagene

0 kommentarer: