CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

torsdag 15. januar 2009

-Digital utfordring-

Vi er ganske heldige når det gjelder variasjon på arbeidsmåter. Vi sitter ikke bare en og en og gjør oppgaver. Vi har nettopp gjort oss ferdige med vårt photostory prosjekt. Det er en alternativ fremføringsmåte, som tar utgangspunktet i pc-programmet "photostory". Det er et program der du lager en film. Du kan legge til lyder (musikk, stemmer, effekter osv..), bilder, filmsnutter og tekst. Det er virkelig en annerledes fremføring. Vi fikk en vedig åpen oppgave det vi valgte tema selv, men vi skulle basere oss på å lage en fortelling selv. Det er krevende med en slik oppgave, men samtidig er det en morsom måte å lære nye ting på, digitalt. Vi stratet før jul, og hadde fremvisning av filmene fredag 9. januar etter jul. 


Vår film handlet om temaet materialisme. Vi laget en historie om to søstre, "Chandyliar" søstrene. De hadde alt en jente noen gang kunne ønsket seg å ha, pluss mye mer. 
De levde det de mente var det perfekte liv, til det hele ble snudd på hodet da deres mor døde. Kort sagt var moralen i historien at du må jobbe for å oppnå resultater, noe som definitivt stemmer veldig godt med virkeligheten. Vi valgte å fokusere på de to søstrene og hvordan de klarte å bygge opp sin egen karriere, etter at de gikk konkurs. 
Jeg mener at oppgaven vi fikk var for åpen, noe som gjorde valg av tema og fortellermåte krevente. Jeg liker å prøve ut mye ting, men jeg må si at jeg liker vanlig fremføring bedre enn å lage en film. Vi hadde det veldig gøy når vi lagde filmen, og hadde godt samarbeid. Likevel tror jeg nok at vi tolket oppgaven litt annerledes enn de andre. Vi spilte for eksempel ikke inn lyden, som mange andre gjorde. 

I og med at oppgaven var såpass åpen, tolket alle oppgaven på hver sin måte. Noen laget en historie, emns andre prøvde å få frem sitt budskap ved bruk av bilder og musikk. Noen tok opp svært aktuelle temaer som Gaza-konflikten(krigen), mens andre laget historier og eventyr. Det er interessant å se hvordan alle kan tolke en lik oppgave så forskjellig, men det sier seg da selv at det er mye mer spennende  være tilskuer, fordi du vet aldri hva neste film handler om...

Laste ned photostory : gratis nedlastning
Sangen vi brukte i bakgrunnen: Material girl

0 kommentarer: